• September 28, 2020

Adolf Hitler

Adolf Hitler, njemački i austrijski političar, diktator i ratni zločinac, rođen 20.aprila 1889 u Braunau am Inn u Austriji, umro 30.aprila 1945 u bunkeru u Berlinu (samoubistvo).U svojstvu “Führera”, tj. vođe nacističke Njemačke Hitler se smatra za glavnog i odgovornog za Drugi svjetski rat i Holokaust, u kojem su počinjeni neki od najvećih zločina protiv čovječnosti u Istoriji. Hitler je bio predsjednik NSDAP-a, tj. Nacional-socijalističke radničke partije Njemačke.

Drugi svetski rat je počeo okupacijom evropskih teritorija od strane ovog surovog vladara. Napisao je bibliju nacista, knjigu Moja borba u kojoj govori o ratu kao o prirodnom stanju i o tome kako Jevreje treba ubiti. Oko 6 miliona ljudi je izgubilo život u koncentracionim logorima, svi oni koje je Hitler smatrao nižom rasom ( Jevreji, Cigani, homoseksualci, hendikepirani).

Kliknite na link kako bi pogledali sadržaj.

1.Mein Kampf – PDF format

2.Druga Knjiga – Zweites Buch – PDF Format

3.Govor Adolfa Hitlera 3.Oktobra 1941 – PDF Format

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Materijali za Testove ÖSD,EPD,TELC

Read Next

Ivo Andrić

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: