• October 1, 2020

Branimir Džoni Štulić

Branimir Džoni Štulić rodjen je 11. aprila 1953. godine u Skoplju. Odrastao je u Zagrebu, gde je njegov otac bio prekomandovan (bio je vojno lice). Prva grupa, preteča Azre, koju je osnovao, zvala se Balkan Sevdah Band. Naziv grupe je promenjen u Azra, 1977. godine. Azra znači devica, a ime je odabrano po pesmi Hajnriha Hajnea. Već 1979. godine cela ekipa Azre se odvaja od Džonija i osnivaju sastav Film. Albume i hitove, koji su Azru učinili jednom od najvećih ex YU grupa, snimili su Džoni, Mišo Hrnjak i Boris Lajner.

Stvorivši sastav koji se munjevito popeo na sam vrh ondašnje jugoslovenske rok-scene, u danima kada je “Bijelo dugme” već stagniralo, Johnny je raspustio Azru i 1984. godine otišao u Holandiju. U Holandiji je nastao trostruki album It Ain’ Like In The Movies At All. O ovoj ploči Johnny je rekao: “Ja sam naprosto morao nešto da radim u Holandiji. Četiri godine sam se mučio sa tim albumom. Uradio sam dve verzije. Prva je imala neku grešku sa dolbi sistemom. Ova druga, koju sam izdao u Sarajevu, također je imala grešku, ali je ipak izašla. To je zapravo neka vrsta filma. Sve ono što sam radio u Holandiji, stavio sam na tu ploču”.

Iz prvog dužeg Džonijevog boravka u Holandiji, tačnije u Utrehtu, datira i njegovo poznanstvo sa današnjom mu ženom Jozefinom Frudmajer, jednom od sekretarica gradskog liječnika.Johnny se 1987. godine vratio u Jugoslaviju. Sa sobom je iz Holandije doveo novog basistu, Stehphena Kippa. Godine 1991. Johnny se definitivno vratio u Holandiju.

Kliknite na link kako bi pregledali sadržaj.

Branimir Johnny Štulić – Autobiografija, intervjui & poezija – PDF Format

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Dušan Kovačević

Read Next

Danilo Kiš

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: