• October 1, 2020

Čovek Bez Sluha

Bend je nastao krajem ’94. godine, a osnovali su ga momci okupljeni oko ideje nazvane ”Čovek bez sluha” (ChBS) čiji su konstruktori i kumovi bili Mikica (sadašnji basist) i Coa (tada pjevač benda).

U vrijeme najvećih i izluđujućih restrikcija struje u Srbiji, rađa se tema za prvu pjesmu o aktualnim događanjima i to će biti prva stvar koju je bend ikada snimio i to u kultnom studiju ”Češnjak” a u postavi: Maxi (bubnjevi), Mikica (gitara i bas), Coa i Radomir (vokali). Uslijedila su prva gostovanja na lokalnim radio stanicama, a zatim i poziv za prvu svirku benda.

Na upražnjeno mjesto basista upada Cvika (Van Gog) i ChBS, prosinca ‘94., nastupa na predstavljanju kragujevačke scene u Beogradu u klubu “Prostor” (kasnije “XL”). Poslije niza personalnih (kroz bend su prošli i Nemanja, Čukić, Pathce, Ivan…) i promjena eksperimentalne prirode (saksofon i slične akcije), bend je nakon debija “Mrzim ovaj grad” (CD, Češnjak rec / Mettletvica Alien Noise rec) u ustaljenoj postavi (Lune – bubanj, Mikica – bas, Laza – gitara i Radomir – glas) snimio svoj drugi album “Sećanje na zadnjeg klovna”, na kome vec “A1” pjesmom “Blef” pokazuje svoj jasni stav prema iskrivljenom državnom sistemu, a spot za pjesmu “Reci ne” pred same izbore 2000. biva i zabranjen….. pročitaj više

Mrzim ovaj grad (1998)
Sećanje na zadnjeg klovna (1999)
Second hand (2004)
Događaj dana (2011)

DOWNLOAD DISKOGRAFIJA – LINK

 

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Vox Populi

Read Next

Miki Pirs

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: