• October 1, 2020

Djubrivo

Đubrivo je splitski punk/heavy metal sastav. Kultni status su stekli beskompromisnim duhovitim tekstovima i sirovim spojem heavy metala i punk rocka.

Đubrivo su 1994. osnovali Toni Aničić Koja i basist Jure Listeš. Cjelokupan stav i glazbeni izričaj sastava zamislili su kao potpunu suprotnost “zvjezdicama hrvatske glazbene scene”.[1] Ime sastava đubrivo (u promotivne svrhe ponekad ga pišu i “djubrivo”) je srpska riječ za gnojivo. Srpsko ime sastava su odabrali zbog provokacije.Iz istih pobuda pišu i izrazito provokativne, uvredljive i crnohumorne tekstove. Tema tekstova su seksualni poremećaji, mržnja prema ženama, te negativni međuljudski odnosi. Autor većine tekstova je do odlaska iz sastava bio basist Listeš. Tekstove kasnije potpisuju pjevač Aničić i gitarist Grubišić. Ubrzo kompletiraju postavu i kreću sa svirkama. Unatoč regularno objavljenom albumu putem diskografske kuće nemaju službenu web stranicu, već se služe uobičajenom stranicom na Myspace mreži.

Nakon dolaska gitarista Darka Grubišića 1996., snimaju prvi demo “Postmodernistički Manifest Suvremene Kulturologije”.Uslijedili su nastupi, uglavnom po Splitu, kao i česte izmjene članova sastava. Postava se ustalila 1999. s Aničićom, Grubišićem te novim članovima Tišom (gitara), Narančom (bas) i Đoletom (bubanj). Ova postava snima demo “Zašto sarma ne leti?” Ova snimka Đubrivu je priskrbila nastup na festivalu demo sastava HGF, na kojem su osvojili prvo mjesto 1999. godine, kao i snimanje albuma za nezavisnu izdavačku kuću Anubis Records. Iduće godine album se pripremao, no daljnje činjenice vezane uz snimanje tog albuma nisu poznate…više pročitaj

DOWNLOAD:

100 % Prirodno – 2007

Krvave Bajke – 2014

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Brkovi

Read Next

Satan Panonski

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: