• October 1, 2020

Dušan Kovačević

Dušan Kovačević (Mrđenovac pored Šapca, 12. srpnja 1948.), srpski dramski pisac, scenarist.Kovačević nakon završenog osnovnoškolskog obrazovanja u rodnom mjestu školovanje nastavlja u Novom Sadu gdje 1968. završava gimnaziju, a zatim u Beogradu gdje 1973. diplomira na odsjeku dramaturgije Akademije za pozorište, film, radio i televiziju.Zapošljava se na TV Beograd kao dramaturg gdje radi do 1978. godine.

Od 1986. do 1988. radi na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu u zvanju docenta. Od 1998. godine je direktor Zvezdara teatra u Beogradu. Kovačević je član Krunskog saveta Aleksandra Karađorđevića, a za dopisnog člana SANU-a izabran je u listopadu 2000. godine.

2005. godine imenovan je veleposlanikom Srbije i Crne Gore u Portugalu.

Kliknite na link kako bi pregledali sadržaj.

1.Balkanski Špijun

2.Maratonci trče počasni krug

3.Profesionalac

4.Sabirni Centar

5.Radovan III

6.Urnebesna Tragedija

7.Sveti Georgije ubiva aždaju

8.Zvezdana prašina

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Meša Selimović

Read Next

Branimir Džoni Štulić

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: