• September 24, 2020

Eyesburn

Sastav su 1994. osnovali gitarista Nemanja “Kojot” Kojić, pjevač Nenad Živić, bubnjar Aleksandar “Alek” Petrović, te basist Vladimir “Laza” Lazić. Svoj prvi album Freedomized su snimili uživo u beogradskom klubu KST. Ubrzo nakon što su počeli snimati svoj prvi studijski album, pjevač Nenad Živić napušta sastav, a zamjenjuje ga Nemanja Kojić. Na albumu, objavljenog 1998., nazvanog Dog Life, sve su pjesme otpjevali na engleskom jeziku, te su snimili i obradu pjesme “Exodus” Boba Marleya.

U to vrijeme, Kojić je počeo svirati trombon, te su u svoju glazbu počeli uvoditi elemente reggaea, duba i drum & basa. Idući album, Full Control snimaju sa novim gitaristom Ninoslavom Filipovićem, te ga objavljuju 2000. Gotovo sve pjesme s albuma su se našle na soundtracku za film Munje. Nakon toga, sastav je nastupio na predizbornoj turneji protiv Slobodana Miloševića, te na festivalu EXIT u Novom Sadu, na kojem su nastupali sa Tonyjem Allenom i Asian Dub Foundationom. Svoj idući album Gabau! objavljuju 2001., a godinu kasnije i Cool Fire s jamajčanskim glazbenikom Ankom Steadyspearom.

Zanimljivo je da su s njim uglavnom komunicirali preko interneta, te su s snimkama koje im je poslao preko njega snimili album. Svoj idući album Solid objavljuju 2003., te ih ubrzo bivši pjevač Sepulture, Max Cavalera poziva na suradnju s njegovim sastavom Soulfly. S Soulflyjem su snimili pjesmu “Moses” na albumu Prophecy, te su nastupali na njihovoj europskoj turneji….opširnije

DISKOGRAFIJA:

  • Dog Life (1998)
  • Fool Control (2000)
  • Gabau! (2001)
  • Cool Fire (with Ank Steadyspear; 2002)
  • Solid (2003)
  • How Much for Freedom? (2005)
  • Reality Check (2013)

DOWNLOAD DISKOGRAFIJE – LINK

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

IQ Šaljivi Test Inteligencije

Read Next

Tranzicija

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: