Eyesburn

Sastav su 1994. osnovali gitarista Nemanja “Kojot” Kojić, pjevač Nenad Živić, bubnjar Aleksandar “Alek” Petrović, te basist Vladimir “Laza” Lazić. Svoj prvi album Freedomized su snimili uživo u beogradskom klubu KST. Ubrzo nakon što su počeli snimati svoj prvi studijski album, pjevač Nenad Živić napušta sastav, a zamjenjuje ga Nemanja Kojić. Na albumu, objavljenog 1998., nazvanog Dog Life, sve su pjesme otpjevali na engleskom jeziku, te su snimili i obradu pjesme “Exodus” Boba Marleya.

U to vrijeme, Kojić je počeo svirati trombon, te su u svoju glazbu počeli uvoditi elemente reggaea, duba i drum & basa. Idući album, Full Control snimaju sa novim gitaristom Ninoslavom Filipovićem, te ga objavljuju 2000. Gotovo sve pjesme s albuma su se našle na soundtracku za film Munje. Nakon toga, sastav je nastupio na predizbornoj turneji protiv Slobodana Miloševića, te na festivalu EXIT u Novom Sadu, na kojem su nastupali sa Tonyjem Allenom i Asian Dub Foundationom. Svoj idući album Gabau! objavljuju 2001., a godinu kasnije i Cool Fire s jamajčanskim glazbenikom Ankom Steadyspearom.

Zanimljivo je da su s njim uglavnom komunicirali preko interneta, te su s snimkama koje im je poslao preko njega snimili album. Svoj idući album Solid objavljuju 2003., te ih ubrzo bivši pjevač Sepulture, Max Cavalera poziva na suradnju s njegovim sastavom Soulfly. S Soulflyjem su snimili pjesmu “Moses” na albumu Prophecy, te su nastupali na njihovoj europskoj turneji….opširnije

DISKOGRAFIJA:

  • Dog Life (1998)
  • Fool Control (2000)
  • Gabau! (2001)
  • Cool Fire (with Ank Steadyspear; 2002)
  • Solid (2003)
  • How Much for Freedom? (2005)
  • Reality Check (2013)

DOWNLOAD DISKOGRAFIJE – LINK

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

IQ Šaljivi Test Inteligencije

Read Next

Tranzicija

Ostavi Komentar / Leave a Comment