• September 26, 2020

Filmovi koje morate pogledati

Zanimljiva lista filmova koje jednostavno niste smjeli propustiti,za sve one koji si će se prvo napravit pametni pa reći kako ima i boljih,ima naravno,ali pogledajte prvo ovih 5 pa onda serite.

1. A Clockwork Orange  1971

Ovo nevjerovatno umjetničko dijelo čuvenog Stenli Kjubrika jednostavno ste morali pogledat (ko nije,vjerovatno mu je “Meet the Fockers” omiljeni film).Znači film prikazuje uznemirujuće slike nasilja,psihijatrijske eksperimente,političke i ekonomske situacije i to sve u nekoj Kjubrikovoj budućnosti.Da bi film bio što više sjebaniji u pozadini se vrti Betovenova simfonija. Ko pogleda jednom gledaće bar još pet puta,jer film sadrži takve poruke da ćete svaki put nešto novo otkriti.

Takođe postoji i istoimeni roman ovog filma, a napisao ga je Entoni Burdžes.

Glumcu Heat Ledgeru je ovaj film bio inspiracija da bi što više usavršio ulogu Jokera u film “The Dark Knight”, a svi znamo da je to jedna od najboljih izvedbi ikad.

filmovi-koje-morate-pogledati

2. Pulp Fiction 1994

Dok je kod nas uveliko rat trajao i narod spašavao svoju glavu, Kventin Tarantino je napravio jedan od najboljih ako ne i najbolji film u svojoj karijeri. Ovaj film je ujedno i glumca Džona Travoltu uveo na velika vrata kao i Umu Turman.Film odjekuje neobičnim radnjama kao i snažnim i dugim dijalozima po čemu je Tarantino i najviše poznat.Ma nema šta da se govori ovo treba kao umjesto lektire u školama da se uvede!!

3.Taxi Driver 1976

Na treće mjesto dolazi još jedna legenda medju rediteljima a to je Martin Skorsezi. Robert de Niro i njegova čuvena replika “You Talking To Me” u ulozi ratnog vetera u nekom zajebanom punk fazonu koji vozari po divljem New Yorku u noćnoj smjeni.

4.The Boondock Saints 1999 i 2009

U režiji manje poznatog režisera Troy Duffy, ovaj film je jednostavno KULT ,snimljen je sa nekim pišljivim budžetom ali jednostavno sabija. Priča o dva brata Irskog porijekla koji žive u Americi koji nakon jedne barske tuče sa rusima odluče da se upuste u borbu protiv kriminala. Film pun akcije a bogami i komičnih scena jednostavno vas tjera da ga odgledate bar 5 puta. Zanmljivo je to da je drugi dio snimljen na inicijativu fanova a kako je krenulo izgleda da će i treći .

5.PK 2014

Sada se selimo u daleku Indiju.U režiji Rajkumar Hirani jednog od najboljih bolivudskih režisera i sa Aamir Khanom u glavnoj ulozi stavlja ovo remek djelo u jedan od najboljih indijskih filmova ikad.Aamir Khan taj čovjek je nevjerovatan,neki od njegovih filmova zaslužuju mnogo više.Radnja ovog filma je jedna od mojih omiljenih tema, a to je kako je glupost neuništiva i sva ta zbrka sa religijama i podjelama na osnovu nekih tamo bogova a još gore njihovih zaglupljenih sljedbenika.Ovo je film koji svako mora pogledat,ima čovjek oči da vam otovori …

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Next

Top zanimanja u Bosni i Hercegovini

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: