• October 1, 2020

George R.R. Martin

George Raymond Richard Martin (Bayonne, New Jersey, 20. septembar 1948.) je jedan od najpopularnijih pisaca fantasyja današnjice. Najpoznatiji je po svojoj zbirci Pjesma leda i vatre.

Martin je dugo pronalazio svoj stil pisanja pišući uglavnom kraća djela SF i fantasy tematike i baveći se novinarstvom ali i djela usko vezana uz politiku i njeno uklapanje u svijet fikcije poput priče ‘Night of the Vampyres’. Prva priča koja je izdana već 1971. bila je naslovljena ‘The Hero’ a prva knjiga 1976. kao zbirka kratkih priča A Song for Lya and Other Stories. 1977. slijedi Dying of the Light, SF roman izvanredno prihvaćen u krugovima ljubitelja SF-a i fantasyja, o planetu Worlornu čija putanja se udaljava od najbliže zvijezde što znači sigurnu smrt za stanovnike 15 gradova podijeljene oko pitanja potrebe povratka na prevladane ratničke obrasce ponašanja. Za svoja prva djela Martin osvaja mnoge nagrade od kojih su možda najvažnije dvije nagrade Hugo Awards i tri nagrade Nebula Awards u ranim osamdesetima… više

Kliknite na link kako bi pregledali sadržaj.

Igra Prestola – PDF Link

Ples sa Zmajevima – I Dio

Ples sa Zmajevima – II Dio

Gozba za Vrane – I DioGozba za Vrane – II Dio

Oluja Mačeva – I Dio

Oluja Mačeva – II DioSudar Kraljeva
PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Hornsman Coyote

Read Next

Debeli Precjednik

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: