• September 21, 2020

Goblini

Goblini su bend nastao 1992. godine u Šapcu. Bend je nastao dolaskom Alena Jovanovića i Vladislava Kokotovića iz Karlovca, koji su u to vreme bili članovi benda Lorelei. Upoznavši se sa Brankom Golubovićem, osnivaju bend koji posle par personalnih promena počinje da radi u standardnoj postavi sa novosadskim bubnjarem Nenadom Divnićem, s’ kim snimaju svoj prvi album pod nazivom “Goblini”. Album izlazi 1994. godine .

Nakon izlaska albuma bend se promotivno pojavljuje na par bitnijih festivala gde dobija odlične kritike od kojih su naročito bitni Grafiti Avangarde u Novom Sadu i Brzi Bendovi Srbije u Beogradu.Nakon toga bend od izdavačke kuće Metropolis Records iz Beograda dobija ponudu da uradi novo izdanje na kojem bi bile zastupljene određene pesme sa prvog izdanja (njih pet), kao i novih šest pesama. Razlog promene izdavača je bio veoma loš medijski rad izdavača iz Novog Sada. Logičan nastavak je bio izdanje koje se pojavljuje u septembru pod nazivom “Istinite priče I deo”. Ubrzo nakon toga kreće dobro organizovana medijska kampanja koja prouzrokuje početak turneje koja će se zaustaviti u januaru 1998. godine.

Početkom 1995. godine u bend dolazi Leo fon Punkerstain na mesto druge gitare kao gost u periodu dok su članovi njegovog matičnog benda Džukele bili na odsluženju vojnog roka. U toku turneje pojavljuje se i prvo “Live” izdanje sa koncerta održanog u beogradskom KST-u pod nazivom “LIVE IN KST” u izdanju beogradskog pirata Mortal Combat Rec. (novembar 1995.). U tom periodu na poziciji bubnjara se nalazi Zoran Jović umesto Nenada Divnića…pročitaj više

DOWNLOAD:

DISKOGRAFIJA

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Microsoft Power Point 2010

Read Next

Brkovi

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: