• September 24, 2020

Hornsman Coyote

Hornsman Coyote (Nemanja Kojic Kojot) je međunarodno poznati reggae autor i trombonista iz Srbije. Srpskoj javnosti podjednako poznat i kao lider reggae-metal atrakcije Eyesburn.
Rodjen je 17. decembra 1975. godine u Beogradu, a na sceni je od svoje 17. godine.1994. osnovao je Eyesburn, legendarni krosover bend koji je obišao celu Evropu i objavio 7 albuma u Srbiji. Tokom 2004. Eyesburn je saradivao sa Mak Cavalera (Soulfly), što je rezultiralo hit singlom “Moses” i evropskom turnejom sa Soulfly. Ova saradnja je nastavljena i na narednom Soulfly albumu „Dark Ages“ i pesmi „“Inner Spirit”.“. Kojot je bio specijalni gost na „Dark Ages“ evropskoj turneji.

Posle turneje sa Soulfly, Kojot je odlucio da nastavi svoju karijeru kao solo umetnik. Pošto je bio u reggae&roots godinama, novi zvuci dosli su prirodno. Spakovao je svoj trombon u torbu i otišao u London sa jednostavnim ciljem da svira u roots reggae stilu. Prvi koji mu je dao šansu, bio je Jerri Lions, poznati gitarista i basista u mnogim rege bendovima. Nakon toga stvari su pocele da teku glatko i Kojot snima za mnoge producente kao što su: Ras Muffet, Jah Works, Repentance Music, Paco TEN, Kris Naphtali… …

Sa 20 vinil izdanja i 5 kompakt diskova izdatih za razne izdavacke kuce, Hornsman Coyote je jedan od najuspešnijih reggae izvodaca na teritoriji Balkana. Obišao je Evropu uzduž i popreko, nastupao u Etiopiji, Južnoafrickoj Republici, južnoj Americi i Meksiku. Binu je delio sa velikanima poput Lee Scratch Perry, Max Romeo, Jah Mason, Lutan Fyah, Soulfly, Bunnigton Judah i mnogim drugima. Pored rada u grupama ima i svoj solo album i tada nastupa pod nazivom Hornsman Coyote. Krajem 2012. godine najveci medunarodni torent sajt, Pirate Bay, na naslovnoj strani objavio je spot Hornsman Coyote & Jah Mason „Belly of the Beast“ u cetrnaest zemalja.

DISKOGRAFIJA – DOWNLOAD

What Next – 2008
Brass Roots – 2010
Self Defend You – 2010
Breath of Peace – 2013
Hornsman Coyote & Soulcraft – 2014
Safe Planet – 2016
Svenegreen – 2017
SIngles and Eps and other works…
PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

J. K. Rowling

Read Next

George R.R. Martin

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: