• October 1, 2020

Izolanti

Izolanti su nastali daleke 1995. godine i u prethodnih 15 godina postigli zapažen uspjeh na ex-Yu punk sceni. Bend se rodio na rubu ratnih dešavanja u BiH, a u želji da ove mlade ljude bar na kratko odvoji od užasne svakodnevnice. 1997. godine Izolanti snimaju prvi demo u studiju “Tarcus” (Zrenjanin) i zahvaljujući njemu probijaju regionalne okvire i bilježe svoje prve koncerte van zavičaja. Nakon dvije godine snimaju debitantski album (Dani očaja) u studiju “Češnjak” , kod legendarnog Vuje (KBO!).

Album izlazi odmah nakon snimanja, pod sopstvenom etiketom (IZO-Records), a on obezbjeđuje znatno veći broj koncerata u BiH i Srbiji. U ljeto 2002. izlazi i drugi album pod nazivom “San kao ludilo bez granica” , a pod etiketom dhp-AK47 iz Zagreba. Ovaj album doživljava znatno veći uspjeh od prethodnog ( u tiražnom i distributerskom pogledu), a Izolanti postaju veoma slušan bend na prostorima Hrvatske. Sa njim dolaze i prvi nastupi u toj ex-Yu republici. Zbog očajno razvijene alternativne scene u BiH i minimalne zastupljenosti punk muzike na tim prostorima bend se okreće ka Srbiji i Hrvatskoj ( u zadnjih 9 godina imali su samo oko 10% nasupa u matičnoj državi).

Na treći album (Nervna baza) čekalo se cijelih 6 godina. U odnosu na prethodne albume donosi producentski napredak, sa jednako dobrim tekstovima i prepoznatljivim melodičnim tonom izražavanja. Kao i prethodni albumi i ovaj je rađen u studiju “Češnjak”. Album objavljuje Flying Buffalo iz Beograda, a u isti mah ova kuća objavljuje i reizdanje prvog albuma. Kao mala retrospektiva uradjen je dokumentarni film o bendu Izolanti, sredinom 2010. godine. Pocetkom 2011. bend je prestao sa radom.
Nastupali su širom BiH, Srbije i Hrvatske. Iza sebe imaju i petnaestodnevnu turneju po Danskoj, a značajno je napomenuti da su bili učesnici nultog EXIT festivala.

Dani Očaja – 1999

San Kao Ludilo Bez Granica – 2001

Nervna Baza – 2008

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Two Bad Milosh Dead

Read Next

Mikrofonija

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: