• October 1, 2020

Jorgovani

Bend Jorgovani je nastao spontano u Beogradu, u jednom poznatom parku, mislim, septembra 2012. kada smo pili pivo gitarista Birtije, gitarista i bubnjar Žute Minute i ja (Marko Joković, Deponija)… i prišla je jedna devojka Ana da se upozna sa nama. Mi se pred­stavljamo: Marko, Marko, Marko, Marko i tad nastaje smejanje.

Devojka ne zna šta je snašlo, a neko viknu u glas, možemo i bend da napravimo i tad ja izrecitujem refren pesme koju sam napisao dan pre: “ja ti pišem pesme, ja ti čuvam decu, a ljubav vodimo jednom u mesecu”. Sama pesma je nastala pre i mnogo nam se svidela, a mi smo se dvoumili između nekoliko naziva, al ipak izabrasmo Jorgovani. Mene je baš asociralo kao pravi naziv za jedan pank bend, mada mi je otac rekao da je to po malo gej naziv.

Danas, Jorgovani su ozbiljan bend, samo su članovi neozbiljni. 2016. je izašao album “Pušteni s lanca” popracen sa nekoliko video spotova, nakon čega je usledio i veliki broj koncerata. Sam bend svoju miziku karakteriše kao “boemski punk”. Pesme mahom govore o alkoholu i ženama, autobiografske su i najčešće imaju srećan kraj.

Više o bendu…

Pušteni s Lanca – 2016 – Download

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Mikrofonija

Read Next

PASI

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: