• September 24, 2020

Kako preživjeti kao sirotinja???

Sirotinja si i tu nema dileme,dogurao si samo dno i misliš nema dalje,e tu si se pravo zeznuo.Ispod svakog dna postoji dno dna ispod kojega se još nalaze barem 2-3 dna. Misliš sad kad sam sirotinja to je to, e bogami care nije,treba izgurati kao sirotinja i živjeti tako u protivnom dženaza. Znači no money no food,a no food = 2 metra pod zemlju i to o državnom trošku,jer nema ko da plati za tebe a ti nisi ni štedio za crne dane niti si mogao. Nema spomenika,nepoznato gorbno mjesto,bez natpisa….tuga moj burazere tugaaaa…..

kako-prezivjeti-kao-sirotinja

Ali ništa se ti ne brini,tu sam da ti pomognem kako da nastaviš da živiš kao sirotinja,drugim riječima kako da se pravilno stisneš kao poslednji pakaš (znaš onaj film “poslednji mohikanac” ili kako Trump kaže “poslednji MEKsikanac”)…taj fazon …ali nije to to baš to …ma ja…

Ušteda to je ta riječ koja tebi treba..slušaj vamo…

…smanji kupanje…ograniči ga na jedno kupanje u “Jednoj” do “Dvije” sedmice (zlatna sredina) ili baš ako moraš,npr. u slučaju neke svadbe ili sahrane onda se okupaj jer jbg zamisli da dođeš onako bajat i “ušćuo” pa tačno bi udovica (ili ko već) umrla na licu mjesta od smrada,mislili bi ljudi spuco je infarkt za pokojnikom. Znači svečane prilike.

Rođendane strogo izbjegavaj ,nemaš para ni za najobičniji poklon, em što ćeš se osramotit em si i potrošio.Ovo važi isto i za tvoj rođendan.Šta zašto?!!,pa nemaš bolan para da prirediš žuraju,oćeš gostima čokote i šišarike posluživat,daj molim te…

Dalje…što se tiče nužde (njapiša i njasra), ovdje moram Izeta citirat “Sve dok u šolji ne postane smeđe nema puštanja vode”.

Što se električnog dijela tiče,izbjegavati gledanje indijskih serija,jer to jednostavno nema kraja,nema proizvođača koji bi dao toliko dugu garanciju na televizor koliko može jedna indijska serija trajat,znači manje serija logično manje i paljenja televizora. Telefon puniš jednom sedmično i držiš ga na nula osvjetljenju,nema bespotrebnog slanja SMS poruka i cimanja nepozatnih brojeva (trebe prešle na fejs ima 5 godina bolan).Sijalicu kupuješ onu najjeftiniju od 25 wati i  pazi kako veš slažeš da se nepogužva jer pegla troši kao rus votku na -20.

Što se interneta tiče, to se podrazumjeva da nemaš jer nemožeš da priuštiš sebi,ganjaj od komšije,ako treba špijuniraj ga samo da saznaš šifru.

Što se hrane tiče ,NE BACATI ništa , to što oni napišu da je istekao rok,to više služi kao podsjetnik da je rok pri kraju ali ne i da je gotov.Slobodno jedi i 10 dana poslije, kako brate mili Yugo,vozi na rezervi minimum 15 dana prije nego što se ugasi, ista ti je stvar i sa hranom. Jogurt kad popiješ , ono što se zalijepi i ostane u flaši samo dodaš malo vode, cirka 3-4 deca promućkaš i eto ga “mirikl” što bi reko švabo,čeh i rus.Jedi krompir, eeee bolan skoro je džaba a možeš ga i bez ljeba jesti koliko hoćeš, niko još nije umro od “prekrompiravljanja”.Ako na kesici od supe piše “maksimalno 4 porcije” pa nije valjda da vjeruješ u to, zaokruži na osam i na sigurnoj si zoni….malo je rijeđa ,al ukus je isti.Špagete bez začina,normalno,nije ti ovo ba Italija da se tu pederišeš (malo ovog malo onog), znači “Pasta a la Bosnia”.

Ovo bi bila neka ruta po kojoj bi trebao da ideš, mislim da sam ti prosvjetlio put i da si skonto kako dalje…ako nisi jbg…pozdravi mi Lemmy-ia onda.

Grebanje, jako djelotvorna metoda i svi je rado upražnjavaju.

Kao i što sam naziv glasi, grebeš se za cigare,ako se dobro grebeš možda i punu kutiju nagrebeš…uporan budi.Za internet sam ti već gore objasnio, znači komšija, šta te briga što mu je šifra za WLAN : “Samo peder kuca ovo” ili ” “Tvoje Ime” je šupak” ili ona najpopularnija “Imam malu tuki”. Na kafu “ne zoveš!“, samo kada tebe zovnu, ili ako baš moraš onda naglasiš prije izlazka da svako plaća za sebe.Ako već imaš neku siroticu pored sebe (mada sumnjam) ubjedi je kako su i gradski parkovi dobri isto kao klubovi i diskoteke a lokalni gril kao restoran.Ovu ti opciju lično nepreporučujem jer buraz žene su jako skupa stvar za održavanje, jer znaš kako kaže ona stara poslovica “Žena od tebe može napravit milionera jedino ako si ti prije toga bio Milijarder“.Znači nema cura (sam ga pepaj) jbg kad si sirotinja onda si sirotinja,ali barem si živ još uvjek.

Ima tu još primjera tona koje bi mogo da ti slikovito opišem, al oduži se ovo brate mili…najbitnije je da si ti skonto suštinu, znači grebeš za šta god možeš i stigneš i biće nešto od tebe.

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Avantura jednog Bosanca u Beču

Read Next

Mama,mama ja sam ku*va….

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: