• October 1, 2020

Lude Krawe

Lude Krawe su srpska muzička pank rok grupa osnovana 1996. godine u Bačkom Petrovcu, koja svoj muzički izraz bazira na brzom i melodičnom zvuku tzv. kalifornijskom zvuku. Prvi album su snimili 1998. godine.

Priča Ludih Krawa počinje davne 1996. godine. Tada, u Petrovac sveže doseljeni Dawid, upoznaje Jara i pada dogovor da će kad – tad napraviti bend. Prvog aprila iste godine svoj zli plan sprovode u delo. Prva postava Krawa bila je: Jaroslav, Dawid, Kibi, Lemi i Pedja. Nedugo zatim, u bend dolazi Zare umesto Lemija i bend ulazi u studio, gde snima svoj prvi album “Može tako” za ITMM. Dve godine kasnije, u bend dolazi i Kocko na mesto drugog gitariste. Momci ubrzo shvataju da novi član ima talenta i za pevanje, te u studiju snima većinu vokala. Taj nikad objavljeni album nosio je naziv “Pu(n)ktreger”. Godine 2000. Dawid odlazi u vojsku, a u bendu ga menja Zdeno, koji snima pet pesama u Studiju M kod legendarnog Jana Sasa. Po Dawidovom povratku iz vojske, snimljeno je još osam pesama koje su, zajedno sa prethodnih pet, objavljene na albumu “A?”. Podeljeno je više od 400 komada, a prodato je čak tri! Posle toga, Lude Krawe dosnimavaju još šest pesama i izdaju demo kompilaciju “Minuti kao sati”. Taj album je stalno proširivan novim demo pesmama, koje je bend snimao u kućnoj produkciji… pročitaj više

Diskografija:

Agropunk (2009)

Reinkarnacija (2011)

Slika Rodnog Kraja (2005)

 

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Javascript

Read Next

Direktori

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: