• September 28, 2020

Nele Karajlić

Nenad Janković alias Nele Karajlić (Sarajevo 11. decembar 1962. godina) je bosanskohercegovački rock and roll muzičar, kompozitor, glumac i režiser nekadašnjih TV emisija u Bosni i Hercegovini.

Tokom 80-tih godina bio poznat kao jedan od osnivača pokreta novog primitivizma (New primitives), pjevač grupe Zabranjeno pušenje i glumac u popularnoj televizijskoj seriji Top Lista Nadrealista. Do aprila 1992. godine je živio u Sarajevu, nakon čega je otišao u Beogradgdje je osnovao jednu od dva današnja dijela Zabranjenog pušenja – No smoking orchestra.

Nele se rodio u Sarajevu. Porodica mu je bila dio srednje klase, te je poticala iz Kladova u Srbiji. Otac Srđan bio je lingvist i profesor orijentalnih nauka na Univerzitetu u Sarajevu (odjeljak filozofije).

Nele je kao dječak bio veoma nestašan te kratkog nivoa pozornosti. Svoj “doktorat” i nome de guerre Nele je zaradio od komšija vršnjaka, pošto su se svi oni u polušali identifikovali sa partizanima. Nakon srednje škole, počeo je studirati orijentalizam na Univerzitetu, ali studiranje nikad nije završio zbog skorašnje muzičke i TV karijere.

 

FAJRONT U SARAJEVU – PDF FILE

SOLUNSKA 28 – PDF FILE

SOLUNSKA 28 II Deo – PDF FILE
PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Microsoft Excel

Read Next

HTML5 programming with Javascript for dummies

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: