• September 24, 2020

“Njihovi” i “Naši”

Jedna jako interesantna ali i neshvatljiva tema se vrti već poslednjih 15 do 20 godina, međutim poslednjih nekoliko godina nekako je sve više i više u centru pažnje. Prije nego što pređem na stvar moram da vam dam jedan primjer koji sigurno većina vas jako dobro zna. Znate onaj fazon kad crnac crncu kaže “Nigga“? Kao u onim crnačkim “Hood” filmovima i slično kad ono “haslaju” i svaki 10 sekundi jedan drugom kaže “what’s up my nigga” ili “look at these niggas around here” ili tako nešto.

njihovi-i-nasi

Uglavnom to je pogrdni naziv za crnca i bukvalno kad ga neki bijelac uputi nekom crncu to je ono strašno rasistički, gledaju te kao Hitlera (oće da te ubiju od batina). Znači oni se međusobno smiju tako zvat i to rado rade, ali čim neko druge rase (posebno bijele) to kaže to je odma rasizam, dolazi do sukoba,rata i svega ostalog. Crnci znaju da to nije ništa, ali jednostavno ne daju da ih neko drugi osim njihovih zove tako, ja mislim da je to više stvar principa i proseravanja ali eto tako je kako je.

 

E sad dolazimo do ove naše teme koja po nekom mom mišljenju ima slične (ne iste) argumente kao kod crnaca u Americi. Kod nas ima jedna slična stvar što se tiče toga ko smije, a ko ne smije šta da kaže i protiv koga.

Kao što znate politika je kod nas glavna tema čak i na sahranama , rođendanima, svadbama, na svim tim mjestima gdje ne bi smjela da bude. Imamo ta dva entiteta možda i tri u skorije vrijeme ko će ga znat, imamo oko 10 000 aktivnih političara bez obzira na vjeru i naciju, ma sve imamo duplo (dva glavna grada ….) ali to je tema za neki drugi put.

Svi dobro znamo i svi se slažemo oko jedne stvari (sve tri nacije), a to je da su naši političari najveća govna koja su mogla da se proizvedu i da su svi isti kao da ih je jedna majka rađala (svih 10 000 ). To je ujedno i jedna jedina stvar oko koje se mi možemo složit. Jer bio je rat, svako je htio na svoju stranu, teškom mukom je to i dobio, ali nije dobio ono što je prije toga imao, a to je dobra država, jaka i stabilna, Danas 25 godina poslije, sve gore i gore je postalo i nema nikakvih znakova da će uopšte krenuti na bolje. Narod uveliko zna da nas naši “predstavnici” peglaju, ali ono pravo, podkradaju nas maksimalno , a što je najgore znaju nas tako dobro zavadit da kad bi stvarno sutra bilo rata opet bi 80 posto BiH populacije krenulo u krvavi obračun zbog iste stvari i opet sve iz početka.

njihovi-i-nasi

Ali nećemo ni o tome, znači slažemo se da su političari stoka,ovakvi, onakvi ma šta nam god padne napamet,ali…. alii imaš pravo samo svog da vrijeđaš, jer čim ti počneš da vrijeđaš (recimo na socijalnim mrežama, tamo se uglavnom sve i odigrava) predstavnika drugog entiteta i logično druge vijere onda nastane sranje. Na Facebooku , Youtube-u , Twitteru i Shitteru nema ni jednog komentara u kojem neko podržava nekog ko vrijeđa i naziva njegovog “predstavnika” lopovom i mafijašem. Iako ovaj isto to misli za njega i u potpunosti se slaže sa tim “komentatorom” ,ali ti ne smiješ da ga tako nazivaš jer ti nisi te vjere i nacionalnosti (ista stvar i kod druge strane).

Tad počinje sukob (većina političara je aktivna na socijalnim mrežama), taj isti koji koji blati tog svog i ne može ga očima prelazi u napad i počinje da ga brani i hvali kako je dobar i automatski napada predstavnika drugog entiteta i onda ovaj drugi isto tako. Sve to se odigrava u nekim komentarima na profilima političara koji to vjerovatno posmatraju u društvu sa drugom stranom i slatko se smiju i nazdravljaju. Ako je neko loš onda je loš pa da ti je otac nemoj da ga braniš, ako ti to znaš i svi ostali znaju. Nemoj da ga braniš samo zato što je tvoj jer to nije razlog. Ako znam da je taj moj neko npr. ubio nekog,pokrao,silovao zašto da ga branim pred nekim ko ga naziva lošom osobom,kojim razlogom da ga branim i argumentom kada se i ja slažem sa tom osobom u potpunosti ??????

Slažemo se da su nam svi političari govna ,prevaranti ,ali opet isto tako ih branimo kada dođe do sukoba i to samo zato jer druga strana nema pravo da ga tako naziva,slično kao sa crncima i bijelicima u Americi , gdje samo crcnac crncu smije reći da je crnac.

E zbog ovakvih stvari nikad nećemo biti složni niti ćemo ostat ujedinjeni.

Ne krivite političare više, ništa oni nisu krivi kao i 92′ ista stvar, šta je narod izabrao tako se i desilo, tako se i odigrava već 25 godina.

 

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Knjige za kurs njemačkog jezika

Read Next

Materijali za Testove ÖSD,EPD,TELC

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: