• September 21, 2020

Pankrti

Pankrti su slovenska punk grupa iz Ljubljane. Osnovani su 1977. godine, a s radom su prestali 1987. godine. Znani po angažiranim i politički provokativnim stihovima, bili su jedna od prvih punk grupa u istočnoj Europi i jedna od najutjecajnijih grupa jugoslavenskog novog vala.

“Pankrti” su nastali u rujnu 1977. godine u ljubljanskom predgrađu Kodeljevo, kad su dvojica prijatelja Peter Lovšin i Gregor Tomc odlučili osnovati punk grupu. Prvu su postavu uz Lovšina i Tomca, činili basista Jure Kraševec, gitarista Mitja Prijatelj, bubnjar Slavc Colnarič i gitarist Bogo Pretnar. Kraševec i Pretnar uskoro su otišli, a zamijenili su ih Boris Kramberger i Dušan Žiberna. Počeli su vježbati u podrumu glazbene škole, a prvi nastup održali 18.10.1977. godine u ljubljanskoj gimnaziji “Moste”, gdje je povodom dvadesete godišnjice prvog koncerta “Pankrta” postavljena spomen ploča. U prosincu 1977. godine “Pankrti” u prvom nastupu izvan Slovenije nastupaju u Zagrebu na otvorenju izložbe strip crtača Mirka Ilića gdje su održali nezaboravan koncert, kasnije nazvan “službenim početkom novog vala u Jugoslaviji”…više

Rdeči Album – 1984

Slovan – 1985

Pesmi Sprave – 1985

Namesto Tebe – 1981

Lep in Prazni – 1978

 

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Zvoncekova Bilježnica

Read Next

Two Bad Milosh Dead

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: