• September 26, 2020

Punčke

Punčke su jedan od najuspješnijih mladih rock bendova na području Hrvatske u zadnjih 10 godina. 2007. godine Lucija (vokal i gitara) i Ruby (bubnjevi) u Vinkovcima formiraju bend koji je od tada prošao kroz brojne faze pa je tako u jednom trenutku brojao čak 6 članica. Bend se 2010. godine seli u Zagreb gdje im se pridružuje Anja (bass gitara) i tu započinje njegova ozbiljnija faza. Izlaskom prvog albuma “Sunčano s povremenom naoblakom” 2013. godine, Punčke dolaze u središte pozornosti publike, medija i glazbenih kritičara. Album je uključen u sve “Best Album of the Year” ljestvice, čak i izvan granica regije.


Kao vrhunac karijere (zasad) bend smatra poziv benda Queens of the Stone Age za otvaranje koncerata u Ljubljani i Zagrebu u kolovozu 2014. godine.
2016. godine izlazi drugi album „Ništa nije kako se čini“ i bend kreće na svoju prvu samostalnu turneju po Europi.

Album opet zauzima visoka mjesta na listama albuma godine.
Iako publika i mediji opisuju Punčke kao indie/alternativan rock bend koji ima izuzetno snažan i moćan live nastup, bend se još uvijek nije odlučio kojem točno žanru pripada već ostavlja publici da to sama odluči. Punčke su odsvirale preko 300 koncerata diljem Europe (Nizozemska, Njemačka, Austrija, BiH, Crna Gora, Makedonija, Srbija, Mađarska, Slovenija,…) među kojima se mogu izdvojiti nastupi na Szigetu, EXIT festivalu, SuperUhu, Eurosonicu, MENT-u, Terraneu i otvaranje za Pips, Chips & Videoclips u zagrebačkom Domu sportova.
Krajem 2017. godine Ruby se seli u San Francisco i na njeno mjesto dolazi njihov dugogodišnji prijatelj Goran iz benda ### s kojim su već u nekoliko navrata uspješno surađivale.

 

DOWNLOAD:

Sunčano sa povremenom naoblakom (2013)

Valovi (2018)

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

A1.2 Test – Za apsolutne početnike

Read Next

A2.1 Test – Za apsolutne početnike

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: