• October 1, 2020

Šaht

Streetpunk bend Šaht je osnovan početkom 1989.god. u Beogradu od strane Roge i Mladena koji su zajedno pohađali VI Beogradsku gimnaziju i sigurno spada u red najkontraverznijih bendova koji su postojali (postoje) na ovim prostorima. Prvu postavu čine Roga (vokal), Mladen (gitara), Ivan (bas) i Ljuba kec (bubnjevi).

U prve tri godine postojanja ovi momci sa Vračara su bili predvodnici Beogradske nezavisne scene koja je svoje najblistavije trenutke ostvarila krajem 80-tih i početkom 90-tih godina u legendarnom amaterskom pozoristu Dadov (Srpskoj verziji Njujorškog C.B.G.B.-a) gde su se okupljali poklonici underground pravaca (punks, skins, hardcore hooligans, headbangers).

Zahvaljujući Srećku Đorđevicu, velikom fanu grupe i tvorcu poznatih fanzina Bela šljiva  i ..011 zine, 1991. godine je objavljen kasetni album pod nazivom Ti zelis OI! (011/93 records),  koji je u sebi sadržao snimak koncerta iz džez kluba Doma omladine kao i demo snimke iz prvog perioda. Posle legendarnog samostalnog  oproštajnog  koncerta od 12. septembra 1992. u Dadovu ( kome je prethodio veliki koncert više bendova ispred Savezne skupštine pred desetak hiljada ljudi za vreme protesta demokratske opozicije protiv diktature Slobodana Miloševića) gde je pored krcatog kluba nekoliko stotina fanova ostalo ispred, usledila je jednogodišnja pauza tokom koje su lideri benda Roga i Mladen služili vojni rok. Po povratku iz vojske Roga jedno vreme peva u streetpunk bendu Bg produkt, ali Šaht ne prestaje sa radom… više

DISKOGRAFIJA:

Ti želiš oi – 1991

Disko, Šminka i Opanci – 1995

Izuvantis Totalis – 1996

Gospoda Drugovi – 2001

Tironanija – 2005

Šahtom u glavu – 2008
PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Athesit Rap

Read Next

SEO – Search engine optimization

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: