• September 18, 2020

Sretna Nova Godina ili Stara ….

Šta je to nova godina? Hajde neka mi neko napiše u komentar šta je to tačno? Šta predstavlja? Kako to jedan običan smrtnik doživljava i proživljava. Ali bez onih gluposti, kao npr. prolazi stara, dolazi nova, pokloni, kićenje jelke i te fore. Hoću ono vipra odgovor sa nekim jakim argumentom, sa nekim jakim temeljom koji će držati 500 godina… kontaš ba?

Nisam baš dovoljno godina u pakšu strpo i nemam sad baš nekog pretjeranog životnog iskustva da mogu da ti otvoreno kažem, tipa slušaj ba balo balavi i te fore. Puknuću, ali ću napisati moje mišljenje o toj Novoj Godini . O ovome što sam proživio i što proživljam svake godine iznova i iznova. Pravi deja vu. Da parafriziram, svake godine sve se isto ponavlja kao da idemo u krug i to onaj isti već 20 – 30 godina. Neću ulazit u to kako se ta nova godina dočekuje u razvijenim ekonomskim zajednicama ili kako to kinez ili englez doživljavaju, nego govorim striktno za ove naše prostore. Kontaš ba?

Primjer ili EHAMPLE!

Klinke!

Prosječna tinejdžerka (uzrast 13 do 19 godina, mada smo mi tu granicu spustili na 10 do 15, jer u 15-oj već ima dvoje djece i nema smisla da je zovemo tinejdžer) čim dobije dozvolu od roditelja da može da izlazi u grad sa drugaricama (negdje oko 11 godine odprilike) već 1. Januara planira gdje će i s kim će za doček sledeće nove godine. Jer ako kojim slučajem izostavi taj događaj, njen život bi mogao da skonča u najtežim mukama.

Sve njene drugarice bi narednih 365 dana prepričavale svaki dan šta su radile tokom najluđe noći, a ona bi samo tužno posmatrala i šutila ko riba. Tako da to njoj predstavlja najvažniji dan u životu. Jer te noći ona u sebe unosi neograničene količine raznih tekućina svih sastava i obara personlane rekorde. Npr. Broj muškaraca sa kojima mogu da budem za jednu noć, koliko dugo mogu da unosim razna alkoholna pića u organizam prije nego me pošalju na ispirianje, ili onaj najpoznatiji,sinoć sam samo dva puta povratila (hehe). Fuj ba stvarno!

Dakle što se curica tiče, njima je NG samo izgovor za pravljenje pičvajza veličine nuklearne eksplozije na Hirošimu. (To mogu i bilo koji dan, samo običnim danima se prave da su svetice i dame).

Znači da sumiramo, ova gore navedena sranja rade za svaki doček već godinama u nazad. Pa to se jebote prenosi ko sat moga djeda, s koljena na koljeno.Sve generacije kao da kopiraju prethodne.

Zakoni!

Svima je opšte poznatno da nova godina donosi samo poskupljenja i neke izmjene u zakonu koji ne odgovaraju apsolutno ni jednom smrtniku, osim onima koji taj isti zakon i donose. E sad kako nekome saopštiti lošu vijest, a da on ne napravi sranje? Pa vrlo jednostavno, prvo mu malo zamažete oči i onda poslije toga mu možete i bubreg uzeti. On će se naravno ljutiti, ali dosta će smirenije djelovati. Npr. Kao kada se vratite iz škole i kažete majci da imate dobru i lošu vijest. “Mama , mama , dobio sam 5 iz matematike. Super sine, a loša? Dobio sam keca iz geografije, biologije i likovnog i ukrali su mi torbu“. Tada će batine trajati dosta manje.

E sad ova situacija sa zakonima je jako slična kao i ova sa školskim primjerom. Jave nam da će poskupiti gorivo, namirnice, cigarete, registracija automobila, plate i penzije se umanjuju za 3 posto. Ali jave obično nekoliko dana prije tog famoznog 31. Decembra. Zašto? Pa jednostavno jer su tada svi ko zombiji usmjereni na taj dan , gdje će i s kim će , tako da nemaju vremena da se pozabave tom temeom koju ta usrana NG nosi. Svi budu bijesni par dana , ali na tome samo i ostane. “Ko šiša poskupljenja , dolazi nam Šako u Element , stipu to jarane, jebo politiku …. ”

Namazani su ovi političari ko kriška eurokrema. I tako već 20 godina uvijek ista situacija, što je najgore i taj Šako vazda u tom Elementu kao da živi u njemu … 🙂

Muzika!

Muzičari mlate lovu tokom cijele godine, svirajući obrade (nekad i svoje pjesme) pozantih kratkotrajnih turbofolk hitova i uzimaju lovu neobrazovanom dijelu stanovništa, jer čovjek koji je i prošao pored škole, ne bi mogao slušat tu vrstu muzike, a tek da daje pare na nju.

Međutim, kada dođe taj 31. Decembar tada svu su jedno. Svi su zajedno u duetu uz Šaku Polumentu u Elementu. Nije bitno da li je on tokom godine bio rocker,reper ili neki tamo hepek, on će tu NG dočekat uz ovu gore pomenutu elitu. Jer bolje je slaviti negdje i s nekim, nego nigdje i sjedit kući. Ista stvar kao i sa zakonima, glumi da mu smeta, a u stvari mu svejedno , samo nek ima pića i ića .

A od 1. Januara opet je Iron Maiden Fan ili One Direction with Erection, i tako narednih 365 dana.

Beč / Budimpešta / Prag / Krakow

Bilo kojim drugim danom u godini je skoro nemoguće za prosječnog građanina da posjeti neki od navedenih Evropskih gradova, jer su cijene velike, a plate male, logično. Ali za doček NG turističke agencije se prosto utrkuju koja će da da jeftiniju ponudu. Tako da cijena odgovora skoro svima. To znači da se mjesec dana prije NG masovno izdaju pasoši , kako bi bili upotrebljeni po prvi put u životu i samim tim priliku da se izađe malo iz svog sela.

Budimo realni, dobrom dijelu našeg stanovništva je posjeta sajmu knjiga u Beogradu ili ljetovanje u Igalu najdalja destinacija u kojoj su ikada bili. Em što zbog jezika, em zbog para.

Tako da dan poslije tog 31. na društvenim mrežama osvanu fotografije iz raznih evropskih metropola uz komentar “Ja u čuBe miševi, a vi kako te?”.” Ja u Pragu pijem pivu i ne jebem silu živu”.”Wir sind in Wien, es ist wunderbar”.

Svake godine isto, malo Budim malo Pešta , pa do Krakova i do Beča.

Gomila primjera postoji još, ali to ostavljam za sledeću NG,čisto da vas podsjetim.

SREĆNA SVIMA OVA ISTA NOVA GODINA.

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Bolesna Štenad

Read Next

Pravo zajebane manekenke

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: