• September 24, 2020

Starleta crni pojas 3. Dan nije ništa jela

Recimo da je ovo neko pravo značenje…

Kažu da je pojam “starleta” nastao navodno iz italijanskog jezika i to iz riječi “starletta”, što lafo znači zvijezdica.Navodno se u Italiji a i šire odnosi na neku maldu glumicu koja je tek u usponu ,ono buduća zvijezda.Drugim riječima ,nikakav pogrdan naziv za neku osobu u kojem apsolutno nema ništa ku*vanjski.

tarleta-crni-pojas-3-dan-nije-nista-jela

 

E ovo gore sam našo na Guglu i mogu da vam kažem da mi tek sad ništa nije jasno, znači što se ba ove naše seljanke,ove mahaluše , ove garibuše nazivaju starletama. Niti su glumice (osim kad treba smotat nekog badžu), niti su ….ma niko ba …. čuj zvijezde u usponu….

A Kod Nas je….

Kod nas (recimo Hrvatska,BiH i Srbija) svaka od dotičnih koja ima više od 10 000 pratilaca na onom Instagramu sebe naziva starletom. Svaka koja je, kako da kažem najbolja riba u selu, naziva se se starletom, svaka koja polaže ispite na “lijepe oči”, naziva se starletom,svaka koja je ona prava,da ne kažem rodjena sponzoruša, naziva se starletom (mogo bi o ovom do sutra…).Svi dobro znamo koji je naziv za ovakve …..

Ako bi uzeli tu riječ “STARLETA” ,skrnavljenu italijansku riječ i malo je pogledali iz više uglova,došli bi možda i do nekog logičkog ako ne i tačnog odgovora. Da je riječ “Starleta” zapravo sastavljena iz dvije riječi,a to su “Starije” i “Salijetati” (rekao bi da je ova druga iz Hravtskog jezika). Znači salijeta starije ili skraćeno “starleta”. Svakoj od ovih je cilj da upeca nekog matorog,odrpanog,ružnog ali nevjerovatno bogatog frajera i da mu sapunja (ili oživljava) mačora.Jer jedino mi je ovaj “slikoviti” opis ove riječi i zanimanja na našim prostorima jasan i logičan.

Imamo više starleta nego ministara, imamo više starleta nego državnog duga,imamo više starleta nego privatnih fakulteta i ono poslednje a vjerovatno i najpribližnije, imamo više starleta nego Njemačka izbjeglica.Sve ovo vodi na to da će san i želja svake druge djevojičice biti da postane ta starleta (sponzoruša sa plastične sesi i viguzo),jer televizije su preplavljene tim likušama, emisijama u kojima te likuše nastupaju, na socijalnim mrežama , na bilbordima , na nebu ,kod komšije u šupi,iza frižidera, u magli itd….

Ovo važi samo za one što imaju nekog mozga u glavi,a one što ga nemaju, neće moći ni da pročitaju ovu a tek da skontaju o čemu se radi, ima puno zareza još ova zagrada ,garant će pomislit da moraju nešto da izračunaju čim je zagrada tu…..jer su do zagarde stigle u matematici i odlučile da odustanu od škole jer je bilo prekomplikovano…..

 

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Top zanimanja u Bosni i Hercegovini

Read Next

Avantura jednog Bosanca u Beču

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: