• September 24, 2020

Top 10 spotova domaće scene

U daljem tekstu možete pogledati 10 odabranih spotova domaćih izvođača.Naravno bez Ankare, Teherana i sagorijevača dizela,kerozina i benzina…Ovo je neka moja personalna lista i mislim da se ovi uradci mogu porediti sa izvođačima iz cijelog svijeta. Kao što sam i naglasio znači spot se bira a ne pjesma jer zna bit spot dobar a pjesma sranje.Kreativnost,režija,video editing itd.Ako smatrate da ima boljih slobodno recite,mojne da mi se pozivate na peti amandman….

top-10-spotova-domace-scene

 

1.Dubioza Kolektiv – Free (The Pirate Bay Song)

Vrhunski bend trenutno jedan od glavnih u evropi, sa ovim spotom su dokazali da i na našim prostorima ima zajebanata,”High Skill” editing i jako dobra ideja ,još će vas i do suza nasmijat…Zanimljivo je to da je sajt Pirate Bay mjesecima držao ovu pjesmu na Home Page-u.

2.Feud – Televizija

Na drugom mjestu bend FEUD sastavljen od bivših članova benda SUNSHINE,ljudi rade spotove na kojima mogu svi da im pozavide,sa mnogo kreativnosti,specijalnih efekata i jako dobro izrežirani.Neki od specijalnih efekata mogu da stanu rame uz rame sa Holivudom.

3. 2CELLOS – They Don’t Care About Us – Michael Jackson

Luka Sulici Stjepan Hauser ovi momci iz Hrvatske trenutno haraju svijetom i pune stadione i dvorane. Uskoro pripremaju novi album,a od njihovih mnogobrojnih spotova ovaj je zaslužio treće mjesto na ovoj listi.

4. FEUD – Tajkun

Jednostavno bi sve njihove spotove stavio u ovu listu, ali ajde da ostavim malo mjesta i za ostale bendove.Priča ovog spota opisuje situaciju u kojoj trenutno živimo i u kojoj ćemo i umrijet sigurno, jebiga care.

5. ZAA – IRIE&KOOL

U poslednje vrijeme ovaj bend pravi jako dobre spotove , vidi se da se uložilo malo para nema šta, uglavnom ovaj je na mene ostavio jak utisak, a i pjesma je više nego dobra kao i moćni glas Sanje Vučić (nije ba u rodu sa premijerom, opustite se).

6. irieFM – Kliziš

Rege bend Vukašina Markovića i trenutno najbolji rege bend na prostorima Balkana. Ovaj spot ima skoro milion pregleda ali kada ga pogledate svatićete i zašto…. svaka čast za kreativnost.

7.Eyesburn – Time

Bend koji se raspao po 23.put, jebiga teška su vremena, ali iza njih su ostali mnogi jako zanimljivi spotovi i pjesme, iako ova pjesma ne spada ni u top 10. Eyesburnovih pjesama, spot je ipak jako zanimljiv i kreativan.

8.Hladno Pivo – Ezoterija

Nema šta puno govorit o ovim legendama iz Gajnica, jednostavno rade dobru muziku i dan danas i prave jako maštovite i zanimljive spotove.

9.Beogradski sindikat – Sistem te laže

Kakav udar na političare (a njih je baš zabolilo eno još se češu), ideja spota savršena kao i pjesma, taman kada čovjek pomisli da je sindikat puko oni se vrate sa ovakvim nečim…uživajte

10.Mortal Kombat – Devedesete

Tek drugi spot benda ako se nevaram,ali nosi jaku poruku koja se može na više načina protumačit jbg. zavisi koja ti se strana više sviđa. Povratak u 90′ kao kroz neki vremeplov jer tako su to dobro prenjeli na ekran. Spot koji definitivno zaslužuje da bude na listi.

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Mama,mama ja sam ku*va….

Read Next

Kada kola krenu nizbrdo

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: