• September 24, 2020

Top zanimanja u Bosni i Hercegovini

Donosimo vam listu najprofitabilnijih i najboljih zanimanja u državi Bosni i Hercegovini.Ako ne spadate u ovih top 5 onda bi trebalo da razmislite da promjenite profesiju dok još ima vremena, Takođe ovo je i jako dobar savjet za sve one mlade koji ne znaju šta će da budu kada porastu!!!

1.Političar

top-zanimanja-u-bosni-i-hercegovini

Ovo je definitivno najbolje zanimanje u Bosni i Hercegovini,nemaš radno vrijeme,neograničena plata,neplaćaš ništa jer sve ti je džaba,imaš apsolutnu moć i pravo si zajeban.Tvoj jedini zadatak je da obećavaš narodu šta god ti padne na pamet i da se s vremena na vrijeme pojaviš na nekim televizijama koje su naravno u tvom posjedu, pa i tamo isto tako obećavaš ili kako mi u narodu kažemo , pričaš viceve.Uz ovo zanimanje dolaze službena kola,tenk,helikopter ili 4 lika koja te nose na zlatnom krevetu, jbg zavisi šta voliš.Nekad , mada u poslednje vrijeme često se desi i neko službeno putovanje npr. službena posjeta Bahreinu,Sejšelima ili Trindad i Tobagu,naravno sve u svrhu nekih zajedničkih projekata (koje si prije toga obećao narodu) ili “važnih” tema o boljem napretku.

Šta reći još o ovom zanimanju,jednostavno posao iz snova, e da ako slučajno neki tamo narod nije zadovoljan tvojim radom i tvojom funkcijom, to se lako riješava, samo pošalješ vojsku ili policiju na njih,pohapsiš govna i ugušiš bunu jer ti si glavni baja,naravno.

2.Pop / Sveštenik / Ninža

Ovo je jedna posebna vrsta zanimanja,nažalost dijeluje samo u jednom od 2 entiteta Bosne i Hercegovine, ali djeluje i više nego dovoljno. Za ovo čak treba i fakultet i to kažu da je pravo težak,moraš da naučiš čitavu mitologiju ili bajku o nekim tamo likovima sa supermoćima koji su navodno prije 2000 godina vladali zemljom i o kojima se apsolutno ništa konkretno ne zna. Ali da preskočimo laprdanje, znači takođe kao i političar slična funkcija samo nisi političar nego si pop,logično. Neograničeno radno vrijeme,plata,moć, trebe,pa jbg u poslednje vrijeme i mladi dječaci, zavisi ko šta voli …

Tvoje je da ubjeđuješ sirotinju kako je u crkvi spas i kako stalno treba da doniraju crkvama,ali niko ne spominje boga, nego crkvu, sve se vrti oko crkve, znači, samo kukaš kako je crkva siromašna kako nema para, bezobzira to što dobar dio crkava sav prekriven zlatom, freske se nalaze u zlatnim ramovima itd… ma ludilo moj burazere….

A najbolji dio ovog posla je taj da jedva čekaš neku sahranu,krštenje,svadbe i tako ti događaji,jer tu je lova, auuuuu burazeru moj koliko ti tu možeš da odereš jednog čovjeka da taj isti ne može da se oporavi za života…pravo si jak matere mi…

3.Hodža

E sad dolazimo do tog drugog bosanskog entiteta, gdje gore navedeno zanimanje ima veliki uticaj, znači isssssstaaaaaaaaaaaa stvar kao i sa prethodnim zanimanjem, samo se malo više vadiš na Boga tj. Aalaha malo manje spominješ dzamiju i to je to… jak si za*eban si i pun ko brod…

4.Doktor

Kod ovog zanimanja ti je najbitnije da budeš u vodećoj stranci, i onda to ti dođe kao da si i političar u isto vrijeme. Sigurno ste pitali zašto doktori imaju onako široke i duboke džepove u svojima mantilima, e sada će te upravo saznati, pa najbolja vrelina ovog zanimanja je ta da dobijaš toliku količinu koverti napunjenih doktorskim valutama, znači evrima. Narod je jednostavno navikao da ti daje pare i vjeruje ti na svaku tvoju riječ i to gore nego političarima.Većina doktora je ili kupila svoje diplome ili završila fakultetu u “ratu” ali to nema veze , jednom kad postaneš doktor ti si doktor za sva vremena.Što se radnog vremena tiče, znači tvoje zna bit jako kratko, možeš se vadit da te boli glava, da ti je mrsko,da nisi dobro nokat osjekao,nisi se umijo jutros itd, a zna bit i dugo nekad,to je ono kad dođu nove i svježe medicinske sestre pa ih tih podučavaš zanatu… Još će cijelo selo da priča da si doktor…. vazda na dobrom glasu…

5.Policajac

E ovo je jedino zanimanje od gore navedenih da ti apsolutno ne treba nikakava škola, ma ništa , jednom kad se uvališ uvalio si se zauvjek. Ovo zanimanje ti npr u nekoj stranoj, razvijenoj zemlji ne bi donjelo toliku moć i beneficije, ali pošto govorimo o Bosni i Hercegovini toplo ti ga preoproučujemo. Ovdje ti ne treba nikakav mantil ,jednostavna policijska uniforma je dovoljna za svu tu količinu mita koju bi ti primao od raznoraznog naroda. Možeš da se siliš nad sirotinjom jbg nekad i na bogatim zavisi na kojoj si poziciji u policiji, da biješ narod i da prođeš nekažnjeno, uzimaš pauze kad ti se ćefne i uz to primaš i platu, koja je bogami prema našim standardima i više nego dobra, s obzirom na to da školu nisi vidio ni preko teleskopa.

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Filmovi koje morate pogledati

Read Next

Starleta crni pojas 3. Dan nije ništa jela

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: