• October 1, 2020

Trula Koalicija

Punk grupu Trula koalicija osnovali su 1986. godine članovi Kragujevačke grupe KBO!, Saša Vujić i njegov brat Boban Vujić zajedno sa Predragom Drčelićem iz Gornjeg Milanovca.

1988. sami izdaju kasetu pod nazivom “Trula koalicija”. Na njoj se nalazi 14 demo snimaka koje su tokom ’87. i ’88. snimili u Vujinom stanu u Kragujevcu i u improvizovanom KBO! studiju u Malim Pčelicama.

1990. godine im se priključuje basista Dragan Cvetanović i od tada sviraju u postavi:

Boban Vujić – Bubnjevi
Dragan Cvetanović (Ceja) – Bas gitara
Predrag Drčelić (Skaki) – Glas, tekstovi
Saša Vujić (Vuja) – Gitara

Nakon toga sledi snimanje albuma: “Sećanja” i “Ne izlazi iz stroja”, a onda 1992. godine njihovo remek-delo, album “Plakao sam kad je pala Sekuritatea” na kome se nalaze i pesme: “Alkoholičarka”, “Ti”, “Vrsta”, “Rodi mi gomilu debila”,…

Takođe jako bitno je pomenuti i njihov legendarni “Live in KST” album koji je snimljen na koncertu u beogradskom KST-u 1.6.1996. i predstavlja zaista kultno izdanje.

Diskografija:

1988 – Trula koalicija
1989 – Sećanja
1990 – Ne izlazi iz stroja
1992 – Plakao sam kad je pala Sekuritatea
1994 – Pogled u nebo
1996 – Live in KST
1998 – Ubiće nas promaja

DOWNLOAD DISKOGRAFIJE – LINK

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Alkatraz aka Neon

Read Next

Vox Populi

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: