• October 1, 2020

Zvoncekova Bilježnica

ZVONCEKOVA BILJEŽNICA ili Blues verbalnih masturbacija, band koji već duže vreme djeluje iz potaje na prostoru centralne Šumadije i okoline, nastao je sasvim namerno tamo daleke 1988 godine sa jasno izraženim programom (nema veze sa tv programom) i svojim statutom, koji je jamačno –besomučno, predvidjao da se u dogledno vreme domogne vlasti ili čak šta više da uzurpira vlast – što bi se reklo državni aparat.
Kako im nije pošlo za rukom da dodju dalje od slušnog aparata, okrenuli su se protivu nje i odmetnuli u ajduke, skrivajući se godinama do dana današnjeg, kod punk jataka širom zemlje i pod zemljom ( a naša zemlja je mala – ali rastresita)
Po šumama i gorama rekao bi stanoviti pjesnik, živeći u primitivnim uvjetima življenja, kao i njhovi stari, zahvaćeni talasom deevolucije, bili su primorani da s pomoću štapa i kanapa, sa sekirom na ledjima i klipom kukuruza u džepu, kreću u ostvarenje svog dugogodišnjeg sna – XXIII Srpski punk ustanak u Soraba.
Pa gospodo, šta im je drugo preostalo osim borbe za goli i polugoli život u uvjetima mentalnog holokausta, duhovne gerile i izražene turbo okupacije braće napaćene.
Pitate se kako je ova skupina preživljavala na padinama planine Bukulje, svih ovih godina i otkuda na jednom mestu ovakva skupina ustanika, koja se prehranjuje jedući ovnujsko meso i gibanicu od 7 jaja (domaćine, nemo jedno da fali).
-Kad porastete, kašće vam se samo, ali do tada u kratkim crtama, prisetimo se reči pokojnog čika Vase Pelagića, koji je govorio, da je narodni lek za ćelavost – namazati se tečnim fekalijama po glavi i kosa ima samo da bukće.
Tu su tragovi čuvene punk koprofagije u Soraba.
Setimo se i riječi druga Starog, koje je rekao drugu Moši negde na Zelengori 1943 – Majku ti božiju, druže Mošo rekao je drug Stari, ova će nam koprofagija u Soraba doći glave kad-tad, nasmeja se on a nasmejaše se i ostali borci.
Kao što se može videti već tu nailazimo na tragove koprofagije i raznih devijacija (sexualnih) naravno u Soraba.
Medjutim ako zagrebemo još dalje videćemo i to da je prof. Dr. Tozza Rabassa imao dalekog pretka, pjesnika, koji je živeo negde u okolini Pule ali tačno gde, ne zna se.
Taj momčić Zvoncek Rabassoni, bio je vrlo neshvaćen u svom okruženju, živeći u mračnom srednjem 18 veku u svom malom kućerku sa ugašenim kaminom i gomilom neshvaćenih stihova pod slamaricom.
Ali znao je, on da će jednoga dana doći neki veliki čovek, uhvatiti ga za ruku, kao i slične gluhoneme, slepce, kljaste i povesti u svetlu budućnost, takoreći futur, odnosno povesti na mesto, u slivu dve reke gde će se smočiti ili po volji utopiti se… više

Zvoncekova Bilježnica – Diskografija

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

HTML5 programming with Javascript for dummies

Read Next

Pankrti

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: