• August 11, 2020

Brkovi

Brkovi su zagrebački punkrock-turbofolk sastav koji postoji od 2004. godine. Svoju glazbu nazivaju “turbopunkfolkwellness i spa”. Suštinski je riječ o punk-rocku uz hard rock, heavy metal i reggae utjecaje. Folk element u njihovoj glazbi se očituje u načinu pjevanja i gitarskim melodijama (često u tercama) koje zvuče kao hommage pastirskom rocku.

Grupa je nastala raspadom zagrebačkih bendova Antifrik i Abrakha-dub-r iz kojih je poteklo četiri od pet članova benda, svi osim pjevača – Igora Flajhara Gige. Giga je Brkove napustio krajem 2006, a sadašnji pjevač Shamso 69 priključio im se početkom 2007. U tom trenutku bend je krenuo praktički ispočetka, zadrżavši iz starog repertoara tek par pjesama.

Prvi studijski album “Punkfolkwellness”, Brkovi snimaju tek 2009. Izdaju ga u vlastitoj nakladi, no unatoč mršavoj prodaji CD izdanja, koje se ionako prodavalo samo na koncertima, pjesme s njega postale su hit na društvenim mrežama. Bend se zbog toga odlučuje da sve svoje sljedeće albume stavi na besplatan download na svoju internet stranicu.

Već 2010, Brkovi snimaju drugi album “Društvo brkatih mladića”. Nakon izdavanja tog albuma, Brkovi počinju redovito svirati po Hrvatskoj i susjednim zemljama. Krajem godine grupu privremeno napušta bubnjar Šarac, a mijenjaju ga ispočetka bivši bubnjar Kawasaki 3p-a, Zoid, a onda i bivši bubnjar Jure Stublića, Jelen koji 2012. snima s Brkovima treći studijski album “Balkanski esperanto”. Iz tog perioda, ostaje u sjećanju koncert odrżan 22.10.2011. u zagrebačkom klubu Boogaloo koji je na opće iznenadjenje potpuno rasprodan. U grupu se u međuvremenu vraća Šarac… pročitaj više

DOWNLOAD:

DISKOGRAFIJA

PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Goblini

Read Next

Djubrivo

Ostavi Komentar / Leave a Comment

%d bloggers like this: