J. K. Rowling
Džoana „Džo“ Mari , devojačko Rouling , poznatija pod spisateljskim imenom Dž. K. Rouling (Džoana Ketlin Rouling) (engl. J. K. Rowling; Bristol, 31. jul 1965) je engleska književnica najpoznatija kao autorka serije knjiga o Hariju Poteru.

Nakon diplome na Univerzitetu u Eksteru (engl. University of Exeter) 1986. godine počinje da radi za Amnesti Internešnel (engl.Amnesty International) u Londonu, gde počinje sa pisanjem avantura Harija Potera. Početkom devedesetih putuje u Portugal gde daje časove engleskog jezika za strance, ali se nakon kratkog braka i rođenja kćeri vraća se u Ujedinjeno Kraljevstvo i nastanjuje se u Edinburgu. Živeći od socijalne pomoći, uz davanje privatnih časova, nastavila je s pisanjem.

Njena prva knjiga u seriji, Hari Poter i Kamen mudrosti (1997), ostavarila je izvanredan uspeh, obraćajući se istovremeno deci (ciljanoj publici) i odraslima. Živim opisma i maštovitom okosnicom priče, predstavlja avanture neočekivanog heroja Harija Potera, osamljenog siročića koji otkriva da je u stvari čarobnjak, i pravljuje se u Hogvartsovu školu čarobnjaštva i magije. Knjiga je osvojila mnoge nagrade, uključujući Britiš Buk Avard…više

Harry Potter SerijalKliknite na link kako bi pregledali sadržaj.

Hari Poter i Kamen Mudrosti – PDF File

Hari Poter i Odaja Tajni – PDF File

Hari Poter i Zatvorenik iz Askabana – PDF File

Hari Poter i Vatreni Pehar – PDF File

Hari Poter i Red Feniksa – PDF File

Hari Poter i Polukrvni Princ – PDF File
Hari Poter i Relikvije Smrti – PDF File

Hari Poter i Ukleto Dete – PDF File

Kvidič Kroz Vekove – PDF File

Kratke Priče iz Hogvortsa – O moći, politici i nesnosnim poltergajstima – PDF File

Kratke Priče iz Hogvortsa – O herojstvu, preprekama, i opasnim hobijima – PDF File

Harry Potter – Izdanje za noć veštica – PDF File
Harry Potter – Izdanje za Božić – PDF File
PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

Satan Panonski

Read Next

Hornsman Coyote

Ostavi Komentar / Leave a Comment