Marija Jurić Zagorka

Marija Jurić Zagorka poznata je i cijenjena spisateljica te prva profesionalna hrvatska novinarka. Zagorka je bila svestrana spisateljica te osoba koja je cijelo vrijeme svog postojanja bila ispred vremena u kojem je živjela. Marija je bila najčitanija hrvatska književnica.

Marija Jurić Zagorka imala je nesretan život, a poznato je kako je zapravo cijelo vrijeme htjela pravu ljubav. Nažalost oko nje su se okupljali jedino muškarci koji su je voljeli zbog novca. Preminula je 29.11.1957. godine u Zagrebu.

Godine 1883. pohađala je u Višu djevojačku školu u Zagrebu. Nakon što je prekinula školovanje 1889. godine, vratila se u očev dom u Hrvatsko zagorje nakon čega je pod pseudonimom M. Jurica Zagorski uredila jedini broj krapinskog učeničkog lista “Zagorsko proljeće”…pročitaj više


PokusnaGeneracija

Na svaku vijest koju naletimo ili ukrademo sa drugih portala ili blogova, trudićemo se da od iste napravimo onakvu kakva zapravo treba da bude. Na ovom “mahalaškom” mjestu , ko misli i nada se da će naći neki “nacionalističko šupalistički” sadržaj, zajebo se pravo. Što se tiče Religije,Sporta,Muzike i tako tih tema,tako reći svakodnevnih gluposti , e tu bi već mogli koji fol da ubacimo.

Read Previous

FREE Sound Effect Pack

Read Next

Spiderman – E.D.I.T.H – PROJECT FILES

6 Comments

  • Svaka čast na izboru knjiga Marije Jurić Zagorke, fontu i kvaliteti! Trebali biste svakako uvrstiti i “Tajnu krvavog mosta”, “Kći Lotrščaka”, itd. Sretno!

  • Velika hvala na ovim naslovima,obožavam Zagorku, kad biste mogli staviti i Gordanu u pdf-u bilo bi odlično, topli pozdrav i sretno!

  • Da li se može očekivati i ostatak njezinih knjiga, i kada? Puno hvala na dosadašnjem izboru

    • Naravno, ali mi morate reci koje jos tacno ?

  • Imate li možda Gordanu 6. i 11.dio u pdf-u, nikako da ih pronađem na internetu,postoje ali u prilično lošem izdanju,nisu baš čitljivi.
    Lijep pozdrav i veliko hvala na gore navedenim naslovima. 🙂

    • Mozda, moram provjerit u arhivi 🙂

Ostavi Komentar / Leave a Comment